Çun Lajçi: Qenka e shkretë Medvegja dhe e humbur shqiptaria
Medvegjë, 9 Gusht 2014 – Sot ne Banjën e Siarinës respektivisht tek vendi i quajtur “Gejzeri” do mbahet takimi i Medvegjasve organizim ky qe meton ti mbledhe Medvegjasit nga te gjitha anet. Ne kete takim po merr pjesë edhe artisiti i njohur, aktori qe i thrret tokes e vendit Çun Lajçi. Aktori Lajci para Medvegjasve do të recitoj Ali Pashën e Gucisë nga Fishta si dhe poemën e tijë “Kokën lartë shqiptari im”
“Rugova Press” duke njohur shpirtin e madh të Artistit Çun Lajçi dhe me qellim që ta njoftoj opinionin me aktivitetet e tija në dobi të kombit, morëm këtë prononcim në të cilin ai vajton vendin që është mbetur pa Shqiptar.
Qenka e shkretë Medvegja dhe e humbur shqiptaria.Mall paske t’i takosh.
E lanun shkret nga pushteti e zoti. Kurse ata pak ( 500) veta që paskan mbetur mundohen që sot në orën 19 në qendrën turistike Gejzeri te Banja e Siarinës ta ngjallin shpirtin e shqiptarizmës me ata pak mergimtarë që kalojnë pushimet në trojet e tyre të lindjes.
Unë kam mall e nostalgji njëkohësisht,për pjesëmarrjen time në takimin e Diasporës, sepse kur isha me 1970 me shfaqjen “Halili e Hajria” kishte plot e përplot shqiptarë si në Medvegjë si në fshatrat shqiptare përreth dhe e kishe përshtypjen se je në Podujevë.
Sot qenka për t’u vajtu shqiptari im këtu. I harruar nga R.e Kosovës dhe nga R.e Serbisë. Mjerë ne sa shpejt harrojmë!
Rugovapress.com