FORUMI BESËLASHTË SHQIPTAR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUMI BESËLASHTË SHQIPTAR

Forumi i Bashkësisë Besëlashtë / Forumi i parë pagan shqiptar në internet / Mirë se vini / Regjistrohuni dhe mësoni më shumë rreth nesh

ForumForum  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Posto temë të re   Përgjigju temës

A kam te drejte?

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Zana
Vizitor
Anonymous

A kam te drejte? Empty
MesazhTitulli: A kam te drejte?   A kam te drejte? EmptyFri 21 Jul 2017, 12:53

Pershendetje, a me lejohet te martohem, me nje
Burre qe i perket nje besimi abrahamik?
Mbrapsht në krye Shko poshtë
Tomor
ADMIN
Tomor

Numri i postimeve : 1205

A kam te drejte? Empty
MesazhTitulli: Re: A kam te drejte?   A kam te drejte? EmptyFri 21 Jul 2017, 13:00

Përshëndetje Zana

Në bazë të pyetjes që ke bërë, po marrim guximin të të konsiderojmë besëlashtë, prandaj edhe pyet me siguri.

Së pari kushti i parë për një femër besëlashtë është të gjejë burrin shqiptar. Martesa me burrë të huaj është e ndaluar në besëlashtë. Së dyti ky shqiptar poqese është abrahamik, ai duhet të pranojë të rikthehet në fenë e të parëve ilirë, e pastaj t'i pranohet atij kërkesa për martesë. Një femër besëlashtë nuk mund të marr burrin abrahamik e ai të vazhdojë me fenë e çifutëve ose arabëve.

Me rastin e martesës, bëhet edhe konvertimi. Vetë kunorzimi me atë rast është një ritual sa i martesës po aq edhe i konvertimit. Në rast të kundër nëse vajza besëlashtë martohet me abrahamik (kristian apo islamik), dhe ai vazhdon me fenë e vjetër, atëherë ajo ka marrë rrugë të keqe, dhe ekskomunikohet.

A kam te drejte?
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» A kam të drejtë t'a mbaj fshehtë paganizmin?

Drejtat e ktij Forumit:Ju mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
FORUMI BESËLASHTË SHQIPTAR :: Krye :: Pyetje - Përgjigje-
Posto temë të re   Përgjigju temësKërce tek: